LOF Lipoedeem Workout

4 juli 2017

UNIEK IN NEDERLAND: FYSIOTHERAPIEPRAKTIJK LOF ORGANISEERT EEN WORKOUT VOOR PATIENTEN MET LIPOEDEEM!

In navolging op de succesvolle workshop ‘bewegen met lipoedeem’ georganiseerd door het Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem & Lipoedeem op 12 november 2016, start fysiotherapiepraktijk LOF op 6 september 2017 een wekelijkse lipoedeem workout!

11 procent van alle vrouwen heeft in meer of mindere mate lipoedeem. Dit zou betekenen dat er in de provincie Groningen ruim 29.000 vrouwen aan lipoedeem lijden. Lipoedeem is een chronische aandoening van het vetweefsel die voornamelijk vrouwen treft en meestal pas zichtbaar wordt aan het eind van de puberteit. Het is een stoornis in de verdeling van vetweefsel, met kenmerkende dikke benen en smalle taille. Vrijwel alle patiënten klagen over een pijnlijk, zwaar en vermoeid gevoel in de benen.

Trainen is goed voor iedereen, maar zeker als je lipoedeem hebt. Uit recent onderzoek blijkt dat vrouwen met lipoedeem 30% minder spierkracht hebben ten opzichte van haar leeftijdgenoten. Dan kun je je ook voorstellen dat traplopen, fietsen of lang op de benen staan vermoeiend is voor de benen. Maar hoe moet je trainen, als de benen snel zwaar en vermoeid aanvoelen? In samenwerking met het landelijk patiëntennetwerk voor lipoedeempatiënten NLNet heeft LOF hiervoor een speciale lipoedeem workout ontwikkeld!

Lymfologie & Oncologie Fysiotherapie (LOF) is een praktijk dat zich volledig heeft gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met een oncologische geschiedenis, lymfoedeem en lipoedeem. Bij de lipoedeem workout helpt LOF u de spierkracht en conditie te verbeteren en daarmee de pijn en vermoeidheid te verminderen. Wij begeleiden mensen volgens de nieuwste inzichten en gebaseerd op de laatste richtlijnen.

De training zal vanaf 6 september wekelijks op woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur plaatsvinden bij het Hamelhuys, Johan de Wittstraat 15 in Groningen. Voor aanmelding of vragen kunt u zich wenden tot Margot Suelmann (info@lofgroningen.nl of 050 211 1929).

Wij hopen u te ontmoeten op 6 september 2017!
Margot Suelmann, Jose Vos en Joyce Bosman.