LPG endermologie

10 oktober 2017

Sinds september 2017 zijn de behandelmogelijkheden van oedeem, littekens en verhard bindweefsel (fibrose) bij LOF uitgebreid. Een nieuw apparaat geeft een intensieve bindweefselmassage waarbij de druk in het onderhuids bindweefsel verminderd.

Lees meer

LymphScanner

25 september 2017

*** NIEUW BIJ LOF *** LOF heeft deze maand de Delfin LymphScanner op proef, waarmee we vocht kunnen meten op lichaamsdelen waar dit voorheen onmogelijk was, zoals oedeem in het gezicht, borstoedeem, oedeem in de schaamstreek of postoperatief wondvocht.

Lees meer

Telefonische bereikbaarheid

1 augustus 2017

Gedurende de vakantieperiode zijn wij tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 050 211 1929. Na 12.00 uur kunt u onze voicemail inspreken of een email sturen naar info@lofgroningen.nl.

Lees meer

LOF zomer foto actie

11 juli 2017

De komende weken heeft LOF een leuke zomer foto actie! Maak jij de meest originele zomerfoto met je LOF tas? Dan maak je kans op de enige echte originele LOF mok!

Lees meer

LOF Lipoedeem Workout

4 juli 2017

Vanaf 6 september nieuw bij LOF: wekelijkse trainingen voor patienten met lipoedeem! Hoe moet je trainen, als je benen snel zwaar en vermoeid aanvoelen? In samenwerking met NLNet heeft LOF hiervoor een speciale lipoedeem workout ontwikkeld!

Lees meer

International Lymphoedema Framework congres 2018

27 juni 2017

Wij nodigen u graag uit voor het 8e International Lymphoedema Framework congres in Rotterdam. Joyce Bosman van LOF organiseert dit congres namens NLNet.

Lees meer

Best Practice Guidelines UK over lipoedeem

15 mei 2017

Heeft u de Engelse richtlijn lipoedeem al gelezen? Sindskort is de Best Practice Guidelines Lipoedema verschenen, de richtlijn voor lipoedeem in het Verenigd Koninkrijk!

Lees meer

LOFFIT op woensdag

31 maart 2017

Nieuw bij LOF: er kan vanaf heden ook op woensdag gesport worden op locatie fysiosportief.

Lees meer

Zelfmanagement cursus bij lymfoedeem

23 februari 2017

De zelfmanagement cursus “grip op lymfoedeem” is bedoeld voor mensen die lymfoedeem hebben. U leert in 6 bijeenkomsten alles wat u moet weten om zelf uw lymfoedeem onder controle te houden.

Lees meer

Stichting Jong Borstkanker

27 januari 2017

Stichting Jong Borstkanker ontwikkelt informatie voor jonge vrouwen met borstkanker. Nessa was zelf 19 toen ze de diagnose kreeg en schreef een boekje. LOF therapeut Joyce is nauw betrokken bij de stichting.

Lees meer

LOF bestaat 1 jaar!

4 januari 2017

Vandaag precies een jaar geleden opende LOF haar deuren in Harkstede. Reden dus voor een feestje! Kom je onze eerste verjaardag vieren op vrijdag 13 januari? 

Lees meer

Vergoedingen Fysiotherapie 2017

2 december 2016

De vergoedingen voor fysiotherapie in 2017 zijn bekend gemaakt door alle zorgverzekeraars. Kijk in het overzicht om te ontdekken welke veranderingen er bij uw verzekeraar hebben plaatsgevonden.

Lees meer

Artikel tijdschrift NTVH

11 november 2016

Joyce Bosman heeft een artikel geschreven voor het Nederlands Tijdschrift voor Huidtherapeuten (NTVH) over lymfoedeem management in de palliatieve setting.

Lees meer

Vechtstraat 'medische straat van Groningen'

26 oktober 2016

Op 19 november 2016 opent de Vechtstraat haar deuren! Van 11.00 tot 14.00 uur zal een groot aantal medische bedrijven haar deuren openen. Een unieke kans om eens vrijblijvend een kijkje te nemen in de keuken van het grote aanbod medische bedrijven dat aan de Vechtstraat gevestigd is!

Lees meer

Workshop bewegen bij lipoedeem

17 oktober 2016

Op zaterdag 12 november 2016 organiseert het Nederlands Netwerk voor Lymfoedeem & Lipoedeem een beweegworkshop voor patiënten met lipoedeem bij fysiotherapiepraktijk fysiosportief in Groningen.

Lees meer

Gratis spreekuur Hamelhuys

5 oktober 2016

Twijfelt u of het nodig is om een lymfoedeemtherapeut te raadplegen. Kom dan langs op ons gratis en vrijblijvend spreekuur van LOF in het Hamelhuys. Iedere woensdag van 11.00 tot 12.00 uur in het Hamelhuys in Groningen.

Lees meer

LOF For You

26 september 2016

LOF staat in de ForYou! Deze editie van ForYou gaat over het onderwerp kanker. In dit tijdschrift leest u over een optimaal herstel tijdens en na kanker.

Lees meer

Fysiosportief

1 september 2016

We zijn ontzettend blij om te kunnen vertellen dat we een samenwerking zijn aangegaan met Fysiotherapie Groningen fysiosportief! Fysiosportief is een fysiotherapiepraktijk aan de Vechtstraat 52-54 in Groningen.

Lees meer
DVHN inflammatie borstkanker

Ontstekingsborstkanker

11 augustus 2016

Inflammatoir mammacarcinoom, of ontstekingsborstkanker, is een zeldzame vorm van borstkanker zonder knobbeltje.

Lees meer

Lymfoedeem en zomer!

19 juli 2016

De meesten van ons zijn blij als het regenachtige weer voorbij is en de zon eindelijk verschijnt. Dit geldt echter niet voor veel mensen die vocht vasthouden door (lymf)oedeem. Maar wat is dan zo nadelig voor oedeem in de zomer?

Lees meer

Gratis spreekuur

11 juli 2016

U twijfelt of het nodig is om een lymfoedeemtherapeut in de arm te nemen? Schrijf u in voor ons gratis spreekuur en wij geven u vrijblijvend advies.

Lees meer

Belang van bewegen bij kanker onderzocht!

29 juni 2016

Oncologie verpleegkundige Manon Somhorst werkt in het Martini Ziekenhuis Groningen en doet onderzoek naar het belang van bewegen bij kankerpatienten. Met haar onderzoek heeft ze de Focus op zorgprijs 2016 gewonnen! Van harte gefeliciteerd Manon!

Lees meer

Persoonlijk verhaal: Cathy Mora

21 juni 2016

LOF wil graag een platform zijn voor patienten om hun persoonlijke verhaal te delen. Dit maal deelt Cathy Mora op indrukwekkende wijze haar ervaringen met lymfoedeem en lipoedeem. Over lymfoedeemtherapie, wondroos en kousen.

Lees meer

Oedeemtherapie Vodder

10 juni 2016

Na weken studeren en oefenen is vandaag een nieuwe groep oedeemtherapeuten afgestudeerd aan de opleiding Oedeemtherapie Vodder Nederland. Alle cursisten gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma!

Lees meer

NLNet regiobijeenkomst Groningen

21 mei 2016

Wij nodigen u van harte uit op de volgende NLNet supportgroep van de regio’s Groningen en Drenthe! Op zaterdag 21 mei 2016 vindt de volgende informatieve ochtend plaats over operatiemethoden bij lymf- en/of lipoedeem.

Lees meer

Koningsdag gesloten

27 april 2016

In verband met Koningsdag zijn wij 27 april de gehele dag gesloten. Een hele fijne Koningsdag gewenst!

Weblecture lipoedeem

12 april 2016

Joyce Bosman van LOF heeft meegewerkt aan een online nascholing voor fysiotherapeuten over lipoedeem. In deze cursus laten we de cursist o.a. zien hoe de diagnose lipoedeem wordt gesteld en welke behandelmogelijkheden er zijn.

Lees meer

LOF kaarten - Special Edition

29 maart 2016

Speciaal voor het Hamelhuys in Groningen heeft LOF vier unieke kaarten ontworpen. De volledige opbrengst gaat naar het Hamelhuys!

Lees meer

LOF locatie Vechtstraat Groningen

22 maart 2016

Vol trots kunnen we u mededelen dat LOF per 1 april haar nieuwe locatie aan de Vechtstraat in Groningen in gebruik neemt. In samenwerking met CompressieZorg bieden we nu ook aan de Vechtstraat zorg op maat.

Lees meer

Lotgenoten bijeenkomst NLNet

14 maart 2016

Na het succes van de vorige lotgenoten bijeenkomst organiseert de supportgroep Groningen-Drenthe van NLNet op dinsdag 12 april 2016 weer een lotgenoten bijeenkomst en ditmaal in het Hamelhuys in Groningen.

Lees meer

Wereld Lymfoedeem Dag - Testimonial Ingrid

6 maart 2016

Ter ere van Wereld Lymfoedeem Dag heeft Ingrid (43) een testimonal geschreven over haar leven met lymfoedeem als gevolg van baarmoederhalskanker.

Lees meer

Geslaagd!

19 februari 2016

Een nieuwe groep fysiotherapeuten is geslaagd voor de basisopleiding oedeemfysiotherapie die georganiseerd wordt door Oedeemtherapie Vodder Nederland i.s.m. LOF Groningen.

Lees meer

Opening & open dag op 20 februari 2016

18 februari 2016

Hierbij nodigen wij u graag uit om samen met ons de nieuwe vestiging van LOF, het Bekken en Bodem Huis en Mea Fysio -locatie Harkstede- officieel te openen.

Lees meer

6 maart 2016: lymfoedeemdag

9 februari 2016

Ieder jaar wordt op 6 maart de landelijke lymfoedeemdag georganiseerd, een speciale dag gereserveerd om aandacht te schenken aan lymfoedeem. LOF Groningen wil hier graag een platform voor zijn om op deze manier aandacht te vragen voor de nog altijd onbekende aandoening lymfoedeem.

Lees meer

Richtlijn Lipoedeem Patientenversie

2 februari 2016

In 2014 is de eerste Nederlandse Richtlijn Lipoedeem verschenen. In samenwerking met NLNet is hier ook een patientenversie van gemaakt die u op deze website kunt downloaden.

Lees meer

Spreekbeurt over lymfoedeem

28 januari 2016

Je hebt zelf lymfoedeem of iemand die je goed kent heeft het. En daarom wil je er op school een spreekbeurt over houden. Dat is een goed plan waarbij NLNet je graag wil helpen met informatie.

Lees meer

't Bokkeblad

20 januari 2016

In het huis-aan-huis blad van Harkstede is een leuk artikel verschenen over de samenwerking binnen de praktijk in Harkstede tussen Mea Fysio, het Bekken en Bodem Huis, Carin Pool Voedingsbureau en LOF Groningen.

Lees meer

Samenwerking CompressieZorg

13 januari 2016

Enthousiast zijn wij om te kunnen vermelden dat wij een samenwerking zijn aangegaan met CompressieZorg. Iedere dinsdagmiddag houdt Ina Sissingh in Harkstede van 16.00 tot 17.00 uur een spreekuur Therapeutisch Elastische Kous.

Lees meer
bekkenenbodemhuis

Locatie Tynaarlo

6 januari 2016

Vanaf heden bestaat er ook de mogelijkheid om een afspraak te maken op een locatie in Tynaarlo.

Lees meer

Film over lymfoedeem

1 januari 2016

Joyce Bosman van LOF Groningen heeft meegewerkt aan een film van NTR School TV.

Lees meer

Opleiding Oedeemfysiotherapie

21 december 2015

LOF Groningen biedt in samenwerking met de Vodder Schule Oostenrijk de opleiding Oedeemtherapie ad modum Vodder voor fysiotherapeuten aan.

Lees meer
Nieuwsoverzicht